torsdag 26 januari 2017

Det enkla livet



Det gamla tältet. Värmen och svetten när det ska upp. Irritationen! Ungar som vältajmat busar och irriterar.

Lukten av sovsäckar, liggunderlag och luftmadrasser. Pumpa upp skiten! Den höga mysfaktorn av att få sova tillsammans. Gärna till smattret av regn. Ungen som mitt i natten ligger ovanpå. De terroriserande måsarna tidigt på morgonen. Onda djur det där! Det höga hydraliska trycket på morgonen när man bara inte vill krångla sig ut och högst av allt önskar sig en potta eller till och med en blöja. 

Den ömmande kroppen....

Stökiga, högljudda och till och med grisiga grannar. Märkliga och trevliga människor tätt inpå. Det underliga lugnet som infinner sig när ens egna barn sover och alla andras fortfarande gapar och skriker. Hämdtankarna tidigt på morgonen.... Nu djävlar sjunger jag "gomorron, gomorron" så högt jag bara kan. Tyvärr stannar det bara vid tankar...

Den underbara bokläsningen. Först i brassestolen utanför tältet. Skymningen... Oviljan att inse att texten plötsligt är svår att se. Fortsättningen med ficklampan inne i tältet. Bara en liten stund till.



 Värma kaffevattnet/tevattnet i 20 minuter. Brinner det ens? Springet fram och tillbaka till micron, toan, disken. Den frysta medtagna matlådan som aldrig vill bli varm. Äggröran som aldrig blir klar...
Att få inta måltiden utan bord. 

Strandtennisen. Den äldste som trixar med alla möjliga olika storlekar på bollarna. Totalt genomsvettig. Envis, som just i det här fallet är en positiv egenskap. Den enorma glädjen över slagna rekord. Lillebrors beundrande blick.

Minimal uppkoppling. Döda telefoner.

Den härliga enkelheten och den underbara kontrasten till vardagen. Så småningom den där lilla längtan hem som sakta smyger sig på.

All bekvämlighet som inte finns och som jag inte vill ha. I alla fall för en liten stund. Några få dagar. En oas.

Slutligen hemfärden, soffan, den egna sängen. Att återigen få sova ifred. I alla fall till en början. Två mardrömmar senare är det trångt igen.

Familjen åter samlad. Mmmm.

Kärlek, värme, lycka.


Familjen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar