onsdag 15 september 2021

Hålla avstånd på riktigt


Pandemin har verkligen på ett extremt avklätt sätt visat vår sanna natur. Generellt sätt är vi lata och kortsiktiga och totalt oförmögna till sunt förnuft när tunnelseendet tar vid. Quickfix är gud!

Håll avstånd och tvätta händerna. Vaccinera dig! 

Panikåtgärder för alla dem som inte har velat, orkat eller i brist på kunskap kunnat lägga en bra hälsogrund. Jag har i sak inga problem med något av ovanstående. Känner du till exempel att du måste sprita händerna 20 gånger på en dag så gör det. Vaccination - självklart om du är i riskgrupp eller är orolig och rädd för din hälsa men vad är det du skyddar dig emot?

Corona?!

Hälsogrund var det. Corona är bara en av alla jävligheter som kan drabba oss. Hur farlig är den jämfört med allt det andra? Som jag ser det måste vi i första hand lägga en grundläggande "vaccination" och det är tråkigt nog något som kräver disciplin och långsiktighet.

Vårt immunförsvar kräver exempelvis:
- Att vi går och lägger oss i tid och sover ordentligt.
- Att vi slutar äta en massa skräp.
- Att vi tränar/rör på oss varje dag.

Jag tror inte på paniklösningar och jag är inte dummare än att jag förstår att det inte finns garantier för någonting. Men att lägga orimligt stor vikt vid dessa paniklösningar samtidigt som den grundläggande hälsan är åt fanders är både orimligt och i det närmaste skrattretande.

Håll avstånd!? Ja. Vi ska göra allt vi kan för att hålla avstånd till ohälsa och lösningen är inte att sprita händerna för jämnan när samma händer dagligen stoppar skräp i munnen eller vägrar sluta pilla på skärmen i tid.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar