onsdag 29 september 2021

2021 års EB-lopp blev en succé

Årets EB-lopp startade för min del i och med min löpning till Karlsborg. Förhoppningen var publicitet och insamlade pengar. Det var givetvis svårt att veta vad vi kunde förvänta oss men med flera tidningsartiklar, en hel del uppmärksamhet på sociala medier och ca 15 000 kr in på kontot var vi mer än nöjda. 

Mer om löpningen till Karlsborg här:

http://lararhalsocoachen.blogspot.com/2021/05/aventyret-partille-karlsborg.html

Osäkerheten kring pandemin och restriktioner var annars det som tydligast påverkade under våren men när det väl visade sig att vi skulle kunna anordna ett normalt lopp blev det full fart på aktiviteterna. Sponsorer haglade in men anmälningarna lät dröja på sig. Alltid lite jobbigt med osäkerheten kring hur många som ska komma. Att ge EB uppmärksamhet och få in pengar i all ära men vi vill ju även samla människor till en trevlig dag. Och här har vi vårt största utvecklingsområde.

Hur ska vi göra för att nå ut till fler?

De som känner till oss och sjukdomen får tveklöst sin beskärda del av information och uppmaningar men alla andra? Hur når vi dem? Jag är nämligen övertygad om att vi kan bli väldigt mycket större men då krävs det mer av allt. Fler tidningsartiklar, fler poddar och så vidare. 

Lyssna för övrigt på podden Sårforum avsnitt 6 med Darko och Jenny. Mycket bra om både sjukdomen och loppet.

Vi hade två nyheter till årets lopp.

1. Tidtagning på 15,5 km för de som ville.

2. Föreningsanmälan för barn/ungdomar för en billigare peng. 

Tidtagningen slog väl ut men inte föreningsanmälan trots mängder med mejl till olika föreningar. Att tidtagningen har kommit för att stanna råder det ingen tvekan om och jag är fortfarande övertygad om att föreningsanmälan är en bra idé men det var tråkigt att det inte gav napp.

En oväntad bieffekt av pandemin var att en hel del andra lopp som normalt inte brukar konkurrera med oss nu låg om inte samma helg så i häradet. Jag har ingen aning om i vilken mån det påverkade oss men tänker att det var en engångsföreteelse.

I det stora hela är vi oerhört nöjda med årets lopp. Rekord i antalet sponsorer och insamlade pengar, fantastiskt väder och många glada människor som förhoppningsvis kommer tillbaka nästa år med minst en vän i sällskap.

Sen kan jag inte låta bli att undra över hur vissa människor är funtade. Vad är det som är så provocerande med snitslar och en lapp som den här?

En provocerande lapp?!

Varje år dubbelkollar vi snitslingen på loppdagens morgon och varje gång har vi upptäckt att någon varit "duktigt" och städat undan och redigt lagt i papperskorgen. Den gröna lappen satte jag för övrigt upp lördagen en vecka innan loppet och redan dagen därpå hade flera av dem ryckts bort. 

Märkliga människor kommer alltid att finnas men det är inte att nedslås av dem. Framförallt inte när godheten så tydligt, i och med det här loppet, är så ofantligt mycket större. 

Tack alla underbara människor som gör mödan värd. 

150 000 kr till forskningen i år smakar gott.

En extra rolig detalj är att vi nu har tagit steget från att vara ett lopp som samlar in pengar vid ett specifikt tillfälle till att faktiskt vara som vilken välgörenhetsorganisation som helst. Det finns möjlighet att skänka pengar till oss året runt, vilket också görs. Sakta men säkert trillar det in pengar lite då och då. Fantastiskt roligt. Så in bara:

www.ebloppet.se

Tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar