torsdag 16 september 2021

En motionscentral till Kåsjön tack

Foto: Peter Wretmo

Egentligen nöjer jag mig med en bastu men det är ju inte fel att tänka stort. Varför inte anlägga en motionscentral likt den i Skatås vid Kåsjön?

Idag är Kåsjön ett av Partille absolut bästa ställen men har en enorm utvecklingspotential. Badandet under sommaren behöver knappast nämnas som med hopptornet dessutom lockar till sig en hel del från andra kommuner. Friluftsfrämjandet har hyrt ut för paddling och den lilla kiosken är med all säkerhet uppskattad. Mängder med människor promenerar, springer och cyklar året runt i den fina miljön och både Bohusleden, Vildmarksleden och Gotaleden passerar området. Utöver detta arrangeras dessutom både Kåsjön trail och EB-loppet i området.

Den senaste vintern var det dessutom mängder med folk som både vinterbadade, åkte skridskor och längdskidor.

Grunden är lagd men tänk vilket lyft det skulle bli med en motionscentral som var öppen året om. Den skulle definitivt inte behöva vara lika stor som den i Skatås men med en bastu, omklädningsrum, café, paddeluthyrning och kanske även ett gym skulle det bli en fantastisk investering i folkhälsan för både äldre och yngre. 

Vilket parti nappar på detta? Ni får min röst!

Jag har påbörjat en namninsamling och du är högst välkommen att skriva på:

https://www.skrivunder.com/en_motionscentral_vid_kasjon_tack


2 kommentarer:

  1. Gott initiativ!
    Föreslår att även en multi-sandplan för volleyboll, fotboll och handboll adderas till listan!
    Vänligen, Ulf

    SvaraRadera