lördag 28 september 2019

Growing young av Marcus L Gitterle


Varför åldras vi? Vad kan vi göra för att åldrandet inte ska gå för fort? Och vad behöver vi göra för att livet ska vara av högsta kvalité?

Enligt Gitterle påverkar vi detta mycket enligt vårt sätt att leva. Sömn, kost och motion är viktigt och är i sig ingen nyhet. Han anser att vi varken ska sova för kort eller för länge. Vi ska äta en lågkolhydratkost och träningens syfte ska vara hälsoinriktad och inte i viktminskningssyfte.

Det som skiljer den här boken åt från många andra är att Gitterle menar att vi förutom ovan även kan påverka vår hälsa genom olika tillskott. Tillskott som hjälper våra celler att fungera på bästa sätt.

Boken är intressant och ger mig flera tankeställare. Jag har gått från att vara totalt emot tillskott till att börja se det som ett alternativ. Är det verkligen meningen att vi för att må så optimalt som möjligt ska behöva ta mängder med olika tillskott. En del av mig vill inte tro det. Fanns inga piller på stenåldern. Samtidigt. Vi lever inte som då och vår miljö ser inte heller den likadan ut nu som då.

Hm.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar