lördag 16 september 2023

Schnitselkungen har talat

1. Trötta löpare är dumma i huvudet.

2. De flesta snitslar är mentala trygghetssnitslar. Ja - du är på rätt stig/väg (det har ju inte varit en korsning på flera km....) men här har du en snitsel i alla fall. 

3. Högt upp kan vara bra på avstånd men de flesta tittar neråt....

4. Bli inte ledsen. Det är alltid, alltid någon som springer fel oavsett hur tätt snitslarna hänger. Se även punkt 1!

5. Vid korsning anbefalles överdriven tydlighet. Förutom punkt 1 råder ett visst tunnelseende. 

6. Om korsningen är i samband med nedförsbacke krävs överdriven, överdriven, överdriven tydlighet.  Löparen har fart, egot är stort, blicken är......

7. Det räcker inte med snitslar. Skyltar och funktionärer är i princip ett måste. Se bara till att funktionärerna till 100% vet var de ska stå och åt vilken riktning de ska guida löparna. Dubbelkolla detta! Det är nämligen långt ifrån säkert. Det kallas visst den mänskliga faktorn, jag kallar det..., nej jag vågar inte skriva ut orden :)

8. Utgå ifrån sabotage. Samma morgon som loppet ska äga rum bör du dubbelkolla snitslingen. Dels inser du att du behöver fylla på och dels är det risk att "Vän av ordning" (läs, jävla idiotjävel) kan få för sig att snitslingen är av ondo och måste avlägsnas. Det är troligtvis en medelålders man som identifierar sig som "god samhällsmedborgare" som anser att han uppfyller sitt medborgerliga ansvar. Jag identifierar honom som ett korkat svin. Det finns inte ett lopp idag som inte först kräver ett tillstånd.... Han är dessutom ett miljösvin som slänger snitslarna i naturen och kanske en dålig tennisspelare. Dubbelfel!

9. Plocka bort snitslingen så fort som möjligt efter loppet - alltid retar det någon om snitslarna hänger kvar för länge.

10. Ta en runda till med bortplockning. Du har garanterat missat ett flertal snitslar.

Och vän av ordning... Du får mer än gärna hjälpa till e f t e r loppet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar