torsdag 14 december 2023

En plats på jorden av Markus & Frida Torgeby

 

Bilderna är fantastiska och orden är som honung. Det är som att kroppen tar till sig och suger in med omedelbar verkan och med stor tillfredsställelse. Markus Torgebys bästa egenskap är kanske att han på ett enkelt och begripligt sätt klarar av att leverera djupa budskap. 

Stugbygget som även filmats och finns som en dokumentär på tre delar i SVT (rekommenderas!) handlar både om det faktiska byggandet av något konkret och byggandet av ett liv. Vad är meningen med livet och vad är viktigt på riktigt? Vad mår vi bra av och inte? Och även varför det kanske är svårare än någonsin att ta de rätta besluten för att kunna må bra i samhället vi lever i idag. 

När Markus delar med sig av sina tankar om och syftet med att bygga den här lilla stugan i obygden kommer han in på händelser som format honom och behov han upptäckt hos sig själv som blev tillgodosedda när han bodde ensam fyra år i en kåta. Hans förhoppning är att stugan ska få samma syfte för familjen som kåtan gav honom samtidigt som han vill visa att själva byggandet i sig, resan dit, är så mycket mer än bara en "transportsträcka".

Boken får mig motiverad till mängder med saker. Boken får mig att må bra. Boken rekommenderas varmt!

Och visst, titta gärna på dokumentären men tro inte att den ensam räcker även om den är mycket bra. Boken måste läsas också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar