fredag 26 februari 2021

Lugn av naturen av Åsa & Mats Ottosson

Vi är naturen. Det är vårt ursprung och där vi kommer ifrån men det är kanske inte där vi väljer att leva våra liv. Dagens ohälsa beror på mycket och den här boken vill förmedla hur mycket gott det finns att vinna på att ta steget bort från stadsmiljön och in till naturen. 

Naturen påverkas oss på ett oerhört bra sätt. Den ger rörelse och mängder med intryck som lugnar oss och gör oss gott. Genom personliga berättelser och forskning förklarar Ottossons fördelarna med att låta naturen bli en del av vardagen eller som en återkommande oas i livet. Fokus riktas även mot mindfulness och de tipsar om olika övningar man kan göra för att verkligen kunna insupa fler av naturens alla fördelar. 

Boken är bra och vacker. Jag funderar lite på vem den riktar sig till. Jag tänker att för oss som redan är naturberoende blir boken som en trevlig bekräftelse. Den stora målgruppen är givetvis de som inte har upptäckt eller insett naturens superkraft. Samtidigt finns kanske inte då heller intresset om man inte är i ett stort behov av hjälp. Definitivt till läkare och vårdpersonal. Boken tar på ett bra sätt upp att rörelse på recept och naturen på recept är något som stadigt kommer men visst skulle det gå fortare om de läste den här fina boken. 

Kunskap och motivation. Två väldigt starka ingredienser som den här boken ger läsaren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar