lördag 7 maj 2022

Motivationens offentlighetsprincip

Träning!? Kost!? Viktminskning!?! Vilket mål man än har så är motivation nyckeln. Det finns ett flertal bra böcker i ämnet:

http://lararhalsocoachen.blogspot.com/2017/11/peak-vetenskapen-om-att-bli-battre-pa.html

http://lararhalsocoachen.blogspot.com/2020/11/motivation-inom-traning-halsa-och.html

http://lararhalsocoachen.blogspot.com/2020/01/prestationkoden-av-johan-renstrom.html

Jag har för egen del sällan svårt med motivationen och tänkte här belysa ett sätt för att öka den. 

Tala om för andra vad du har för mål. 

En vän, familjen, kollegiet.... Det är otroligt effektivt eftersom du då skapar kontrollfunktionen "Någon annan vet". Om bara jag själv vet vad målsättningen är är risken också större att jag väljer den enkla och bekväma vägen. Misslyckandet blir osynligt. Men med kontrollen från andra (åtminstone känns det så mentalt) blir det svårare att vika ner sig. 

På jobbet vet mina kollegor att jag aldrig skulle äta av allt sött som på något mystiskt sätt alltid finns tillgängligt. Det hjälper mig att låta bli. För gudarna ska veta att jag vid mer än ett tillfälle varit mer än sugen.

Samma tänk går att använda sig av på vilket område som helst. Och skulle du rent av gå ut offentligt via tidning eller podd att du har tänkt att springa drygt 300km på 6 dagar för ett välgörande ändamål:

https://soundcloud.com/user-321914519-291379671/167-daniel-pintaric-springer-300k-till-forman-for-sjukdomen-eb?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=social_sharing&fbclid=IwAR2YyTnCyGtTSL8aQxOYFHI-5INrplNFrXyD56JFqwEcvFdy9SJzHPHH00c

Ja, då jäklar är det inte svårt att hålla träningen vid liv....:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar