400g Lever,
100-200g Nötfärs,
50g Talg och eventuellt smör.
Lök och vitlök
1/2 Citron
Persilja, rosmarin, salt, peppar och ibland chili eller andra kryddor.
Min leverpastej är lagad från grunden med bara naturliga råvaror och innehåller minst 50 % lever. Den tar mellan 20-30 minuter att tillaga och är naturligtvis riktigt god.
Köpt leverpastej
Svenskt fett fläsk
Gris- och nötlever
Vatten
Potatismjöl
Socker, salt, lök och kryddor.
Antioxidationsmedel E301
Konserveringsmedel E250
Den köpta leverpastejen innehåller 30% lever och innehåller till min förvåning inte så mycket konstigheter som jag trodde. Även mängden lever är mer än vad jag hade för mig men detta kan variera en hel del. Vissa innehåller nämligen så lite som 16% lever.
Alltid bäst med den hemmagjorda både utifrån andelen lever men även för att den inte innehåller några konserveringsmedel eller någon annan tillsats. Samtidigt går det att få tag i hyffsad bra köpepastej förutsatt att man är lite noggrann med innehållsförteckningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar