1 l nötblod
5 dl buljong
3 st ägg
2,3 dl Mandelmjöl
1,2 dl kokosmjöl
Talg och eller smör.
Kryddor och salt
Köpt blodpudding
Vatten
Fullkornsmjöl av råg och vetemjöl
Rapsolja
Blodpulver från gris
Socker och salt
Kryddor, örtkryddor och lökpulver
Arom
Konserveringsmedel E250
Här tycker jag att det tydligt framkommer vilken skillnad det är på hemmagjort och köpt. I en innehållsförteckning står ingredienserna alltid i storleksordning så även fast det inte går att se den direkta mängden på den köpta så går det ändå att dra en och annan slutsats. Förutom att det är blodpulver i är det alltså mer rapsolja än pulver i blodpuddingen. Inte så mycket skräp i den köpta men likväl är det tveklöst en stor skillnad i näringsvärdet på de två olika blodpuddingarna.
Min har en nackdel och det är att den har en tendens till att inte hålla ihop riktigt. Går säkert att åtgärda på ett enkelt sätt men det är i min värld inget problem att puddingen delvis blir lite smulig i stekpannan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar