onsdag 28 juli 2021

Jämförelse blodpudding


Min hemmagjorda blodpudding

1 l nötblod

5 dl buljong

3 st ägg

2,3 dl Mandelmjöl

1,2 dl kokosmjöl

Talg och eller smör.

Kryddor och salt


Köpt blodpudding

Vatten

Fullkornsmjöl av råg och vetemjöl

Rapsolja

Blodpulver från gris

Socker och salt

Kryddor, örtkryddor och lökpulver

Arom

Konserveringsmedel E250

Här tycker jag att det tydligt framkommer vilken skillnad det är på hemmagjort och köpt. I en innehållsförteckning står ingredienserna alltid i storleksordning så även fast det inte går att se den direkta mängden på den köpta så går det ändå att dra en och annan slutsats. Förutom att det är blodpulver i är det alltså mer rapsolja än pulver i blodpuddingen. Inte så mycket skräp i den köpta men likväl är det tveklöst en stor skillnad i näringsvärdet på de två olika blodpuddingarna. 

Min har en nackdel och det är att den har en tendens till att inte hålla ihop riktigt. Går säkert att åtgärda på ett enkelt sätt men det är i min värld inget problem att puddingen delvis blir lite smulig i stekpannan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar